Zirkonia oorbellen

oorbel casata 1

oorbel casata 2

oorbel casata 3

oorbel casata 4

oorbel casata 5

oorbel casata 6

 

Zirkonia oorbellen schitteren aan je oren

Veel mensen kiezen voor Zirkonia oorbellen, omdat deze veel op diamant oorbellen lijken. Het ziet er natuurlijk hetzelfde uit en je moet echt heel goed kijken voordat je echt de conclusie kan trekken dat waar je naar kijkt daadwerkelijk Zirkonia is en toch stiekem geen diamant. De reden hiervoor is dat het mineraal Zirkonia optisch de eigenschappen heeft die dichter bij de kenmerken komen van diamant dan welk ander materiaal ook.

Je kan dan ook zelf wel bedenken dat Zirkonia uitermate populair is als imitatiediamant. Verder heeft Zirkonia veel overeenkomsten met diamant. Zo is de hardheid van het mineraal bijna identiek. Zirkonia is wel iets zachter dan diamant. Dit houdt niet in dat Zirkonia direct als een spons ingeknepen kan worden. Het verschil met diamant is namelijk minimaal. Tevens kan Zirkonia ook geslepen worden in verschillende vormen. Het is vaak wel zo dat Zirkonia wordt machinaal wordt geslepen.

De fout die de meeste mensen maken is om te denken dat Zirkonia oorbellen goedkoper zijn dan diamanten. Deze mensen komen bedrogen uit. De bewerking van het materiaal is vrijwel net zo duur als van diamant. Om deze reden passen de Zirkonia oorbellen uitstekend in 24-karaats gouden sieraden. De Zirkonia steen bestaat in de kleuren limoengroen, turquoise, wit, zwart, goudkleurig en Bordeauxrood. Zirkonia oorbellen schitteren iets minder dan diamanten oorbellen, maar deze kritiek is tegenwoordig door de moderne techniek te verwaarlozen.

Zirkonia edelstenen worden in een laboratorium gemaakt en hebben hierdoor dezelfde optische en fysische eigenschappen als natuurstenen. Het grote voordeel hiervan is dat de prijs van Zirkonia oorbellen toch vaak lager zullen zijn dan oorbellen met diamanten erin verwerkt. Het mineraal Zirkonia komt in de natuur niet zo vaak voor. Wanneer je Zirkonia sieraden zoals oorbellen voorbij ziet komen dan is de kans dat deze door mensen is gemaakt zeer groot.

De conclusie is dus dat Zirkonia oorbellen een prima alternatief voor diamanten oorbellen zijn vanwege de prijs en vanwege het feit dat het heel moeilijk is om Zirkonia van diamant te onderscheiden. Uiteindelijk is het natuurlijk de persoonlijke smaak van de bruid die de doorslag geven voor de keuze voor Zirkonia oorbellen of diamanten oorbellen.