Parelsnoeren

parels bijoux 1 parels juweel 1 parels juweel 2 parels juweel 3 parels juweel 4

Parelsnoeren, iedereen zou er wel een willen

Iedere bruid zou wel een mooi parelsnoer om haar hals willen hebben. Met Akoya parels, Tahiti parels, Zuidzee parels, noem maar op. De keuze is in parelsnoeren is werkelijk enorm groot. Maar wanneer kies je nu voor welk soort parel voor aan je parelsnoer?

Eerder genoemde parelsoorten zijn allen zogenaamde gecultiveerde parels. Wat houdt dit in? Nou, dit zegt eigenlijk dat de groei van de gecultiveerde parel is begonnen door de mens. Dit in tegenstelling tot echte parels waar dus geen enkele interventie van de mens is bij komen kijken. Bij gecultiveerde parels wordt er eerst een geslepen bal van schelpmateriaal in de oester gezet. Vervolgens groeit de parelmoerlaag hier omheen en zo ontstaan dus mooie ronde parels. Het duurt vrij lang voordat een dergelijke parel dus ‘geboren’ is. Het duurt namelijk drie jaar.

De grootste parelsoort die gecultiveerd zijn, zijn de Zuidzee parels en de meest beroemde parels van deze soort worden gekweekt in de zeeën rondom Australië en Indonesië. Indien je kiest voor Zuidzee parels dan kan je het beste kiezen voor een witgouden of een briljanten snoer. Deze combinatie past namelijk het beste bij elkaar. Wanneer je voor de Tahiti parel kiest dan kies je voor de donkere tinten. Kleuren die vaak voorkomen zijn olijfgroen, bruin, zwart en aubergine. Let wel, de Tahiti parels zijn niet goedkoop, maar desondanks zijn ze uitermate populair. Indien je van zachtere kleuren houdt dan is de Akoya parel de beste keuze. Deze parel wordt veelal in de zeeën rondom Japan gekweekt. De tinten van de Akoya parel zijn vaak crème achtig, grijzig, roze of zelfs groenig. Bovendien zit er altijd een gloed of tint overheen.

Zoals je al kan lezen, kan het parelsnoer uit parels bestaan met ieder hun eigen afkomst en kleur. De laatste optie die nog niet aan bod is gekomen is door een parelsnoer te laten samenstellen die bestaat uit een mix van verschillende parelsoorten. Op deze manier hoef je als bruid niet per se te kiezen en heb je toch een pracht van een sieraad om je nek op de mooiste dag van je leven.